Prvi hrvatski start-up koji izlaže u inovacijskoj zoni na Nordic Organic Food Fairu

Prvi hrvatski start-up koji izlaže u inovacijskoj zoni na Nordic Organic Food Fairu

S velikim veseljem možemo najaviti da će Cidrani po prvi puta biti u središtu food tech svijeta, na Nordic Organic Food Fair-u u Malmu u Švedskoj, i to kao prvi hrvatski start-up koji će se predstaviti na tom progresivnom internacionalnom događaju.

Nordic Organic Food Expo je najveći nordijski trade događaj za organske prehrambene proizvode i pića. Godišnje ima oko 5 000 posjetitelja u veleprodajnom, maloprodajnom i ugostiteljskom sektoru. Cilj Nordic Organic Food Faira je spojiti vodeće svjetske kupce s proizvođačima i dobavljačima certificirane organske funkcionalne hrane. Posjet tom događaju je idealna prilika za upoznati ljepotu skandinavskih organskih proizvoda te istražiti inovacije vodećih međunarodnih brendova i start-upova. 

Cidrani će na sajmu biti vidljiv u Innovation Zone-u gdje će biti izložena naša čuvena Gut Feels Kombucha tekuća esencija i na Cidrani postaji gdje će posjetitelji imati priliku uz kombucha esenciju upoznati i naše razne vrste jabučnog octa i dvije nove limitirane kolekcije koje ćemo objaviti na sajmu.

Posebni naglasak stavljamo na Kombucha tekuću esenciju jer smo prvi u svijetu stvorili proizvod ove vrste koji smanjuje carbon footprint i emisije CO2 za čak 90% zbog jedinstvene tehnologije proizvodnje i kompaktnog pakiranja. Naša kombucha ne zahtijeva skladištenje i transport u frižideru, a praktičnost njenog pakiranja omogućava da je sa sobom imate i kada pođete na put, planinarenje ili jednostavan izlazak u grad. Gut Feels Kombucha dostupna je u čak 6 različitih funkcionalnih okusa, a pripremamo se i za proširenje palete.

Prisutnost na Nordic Organic Food Fairu nam je od izrazite važnosti jer vidimo ovo kao priliku za ulazak na skandinavsko tržište i kao priliku da upoznamo svjetske leadere u organskom food tech svijetu kao i start-upove poput nas.

Osim toga, ovaj sajam koji nije samo sajam, već i vodeće mjesto za najprogresivnije foodtech ideje, ima posebno mjesto u srcima naših osnivača jer se upravo tamo prije dvije godine rodila ljubav i ideja za stvaranje Cidrani proizvoda. Zato smo toliko ponosni što nam je ImpactHub Zagreb u okviru programa EIC ClimAccelerator omogućio odlazak na sajam gdje ćemo imati priliku inspirirati se i potaknuti maštu na stvaranje novih inovacija sa Cidrani potpisom.

Uistinu se veselimo odlasku, druženju i predstavljanju hrvatske foodtech scene na međunarodnoj pozornici.

Pratite naš put na Nordic Organic Food Fairu putem našeg Instagram profila.

Back to blog